Elérhető a PTE ÁOK új honlapjának béta verziója.     Az új honlapról »     Megnézem »

Videók

Kari események

Újra ,,vizitelnek

Újra ,,vizitelnek" a Bohócdoktorok Pécsett - PTE

Újra ,,vizitelnek" a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján a Piros Orr Bohócdoktorok - a kisbetegek legnagyobb örömére. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány gyermekek és idősek gyógyulásáért és vidámságáért dolgozik, mert hisznek abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer. A vidámságból sosem elég, ezért az alapítvány folyamatosan bővíti a bohócdoktori vizitek számát szerte az országban. A bohócdoktorokat folyamatosan képezik szakmai, valamint speciális kórházi helyzetekre vonatkozó képzésére. magyar és külföldi hivatásos bohóc, művészetterapeuta és előadóművész tartott már kurzust számukra.

A PTE kihívására a bringások megkerülték a Földet!

A PTE kihívására a bringások megkerülték a Földet!

A tervezettnél gyorsabban, 30 nap alatt ,,kerülték meg" a Földet a PTE bringásai. A 40 nap alatt a Föld körül kihívásban több, mint 170 ember vett részt. Az utolsó 1367 métert a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila ,,tekerte le".

Nyitott Egyetem MINI - Dr. Ertl Tibor

Nyitott Egyetem MINI - Dr. Ertl Tibor

Nyitott Egyetem MINI - Dr. Ertl Tibor PTE - Általános Orvostudományi Kar Rezidensek szerepe a koronavírus idején 2020-ban a koronavírus járvány új kihívások elé állította az egészségügyet. Magyarországon a rezidensképzés részeként minden szakorvos jelölt, többek között a sürgősségi betegellátás területén, az életmentésben, a légutak és a keringés biztosításában gyakorlati és elméleti ismereteket sajátít el, intenzív terápiás képzésen vesz részt. Ez a rendszer biztosítja azt, hogy pandémia idején is van Magyarországon megfelelő számú szakember, akit kiképeztek arra, hogy akár súlyos koronavírusos betegek szakszerű ellátását is képes legyen hatékonyan elvégezni. További szakirodalom: Forrai M.: Az orvosi szakképzések akkreditációja; Orvoskari Hírmondó, http://aok.pte.hu/hu/hirmondo/index/docs/hirmondo/pdf/okh_0710_unnepi.pdf Forrai M.: Külső szakképzőhelyi akkreditáció ellenőrzéséről; Orvoskari Hírmondó, 2009. január-február Forrai M.: Az orvosi szakképzés érdekhordozóinak

Online sebészeti képzés a Pécsi Tudományegyetemen

Online sebészeti képzés a Pécsi Tudományegyetemen

Az emberi test ereinek varrását gyakorolják digitális képzés keretében az PTE Általános Orvosi Karának hallgatói. Az online sebészeti gyakorlati képzést a koronavírus járvány okozta helyzet miatt indították. A hallgatók kapnak egy készletet, az ebben található műéren gyakorolnak. Az oktató mindezt kamera segítségével látja, a gyakorlatot követően pedig a hallgatók visszaküldik az érdarabot. Az oktató ellenőrzi, hogy viselkedne az adott érszakasz élő szervezetben, a visszajelzés által a hallgatóknak pontosan meg tudják mondani, miben kell fejlődniük. Az oktatók és a hallgatók visszajelzése alapján a módszer nagyon hatékony.

Karantén koronavírus idején - Tanácsok a szépkorúak számára

Karantén koronavírus idején - Tanácsok a szépkorúak számára

Talán a szépkorúak vannak most a legnehezebb helyzetben. Ezért is fontos, hogy minél többször kérjenek segítséget a hozzátartozóiktól. A PTE szakembere abban segít, hogy hogyan lehet kezelni és a legtöbbet kihozni a "bezártságból".

Karantén koronavírus idején - Tanácsok otthonról dolgozók számára

Karantén koronavírus idején - Tanácsok otthonról dolgozók számára

Home office ideje alatt talán a legfontosabb, hogy pontos napirendet alakítsunk ki magunknak és családunknak egyaránt. A PTE szakembere abban segít, hogy hogyan lehet kezelni és a legtöbbet kihozni a "bezártságból".

Középiskolások is összemérhették tudásukat a PTE Általános Orvostudományi Karán

Középiskolások is összemérhették tudásukat a PTE Általános Orvostudományi Karán

24 szekcióban 151 egyetemi hallgató mérte össze tudását a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szervezett Tudományos Diákköri Konferencián. Az idei újdonsága, hogy középiskolás diákok is beszálltak a versenybe. akik négy témakörben küldhették be pályázataikat: Testhőmérséklet-szabályozás (Termofiziológia) Akik túl korán érkeztek- koraszülöttek története, Diagnosztikai képalkotás- ami benned van. Utazás a koponyám körül- orvoslás és az irodalom.

Campus 1.0

Campus 1.0

Az orvoskar hallgatói létszáma jelenleg megközelítőleg 3500 fő, kétharmaduk külföldi, egyharmaduk magyar, az oktatói létszám pedig 800 fő körüli. A cél az, hogy a hallgatói létszámmal arányban a következő három évben 100-130 fővel bővüljön az oktatók száma. A létszámnövekedéssel, az oktatás formai és tartalmi fejlesztésével, valamint a nemzetközi kapcsolatok bővítésével párhuzamban szükségszerűvé vált a campus korszerűsítése, fejlesztése is. Első lépésként MVP-támogatásból, a város és az egyetem közös projektjéből, a kormány finanszírozásából épül a modern szemléletű, 11 ezer négyzetméternyi új elméleti és oktatási tömb, ahova a főépületből 4 intézet költözik. Nagyságrendileg ez egy 11 milliárdos, Design & Build beruházás, amihez a Janus Pannonius Klinikai Tömb és az új épület közötti park felújítása is hozzá tartozik. A Modern Városok Programból sikerült fejleszteni az oktatási műszerparkot, valamint a campus területén található óvodát is.

Dékáni prezentáció - sajtóreggeli - 2020.02.04.

Dékáni prezentáció - sajtóreggeli - 2020.02.04.

,,Az orvoskar XXI. százada" címmel, sajtóreggeli keretében mutatta be február 4-én a Modern Városok Program keretéből már épülő, és uniós támogatásból a közeljövőben megvalósuló fejlesztéseket, valamint campuszunk 54 ezer négyzetméternyi területének a jövőbeni teljes, komplex rekonstrukciójára kidolgozott tervét Tóth András, a Modern Városok Program projektmenedzsere és dr. Nyitrai Miklós, karunk dékánja. Tóth András az új elméleti és oktatási tömb készülésének folyamatát, elemeit mutatta be prezentációja során, dr. Nyitrai Miklós pedig szemléltette az újságírókkal a jövőbeni, modern és vonzó egyetemi campus vízióját, továbbá utalt arra is, hogy a változtatások milyen pozitív hatással lehetnek a város mindennapi életére. A ,,nyitott campus" elképzelés megvalósulásával egy szép, szabadon látogatható parkosított környezettel is gazdagodik a környék, az oktatási épületek, valamint a zöld környezet megújulása pedig újabb lökést ad a városrész fejlődésének. A felvételt a PTE Univ Tv készí

Egyre népszerűbb a PTE Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara

Egyre népszerűbb a PTE Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara

Idén is közösen szervezett nyíltnapot egyetemünk Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara, csaknem 500 érdeklődő fordult meg a pécsi Romhányi György Aulában. Sokan érkeztek a megyeszékhelyen kívül Zalaegerszegről, Nyíregyházáról, Debrecenből. A diákok általános orvos, fogorvos, gyógyszerész és biotechnológia szakra jelentkezhetnek.

A PTE hallgatója képviselte Magyarországot az ENSZ közgyűlésén

A PTE hallgatója képviselte Magyarországot az ENSZ közgyűlésén

Sparks Jason, az ÁOK hatodéves orvostanhallgatója egy három fordulós kiválasztási folyamaton vett részt az ENSZ magyar ifjúsági küldött pályázatán, amin az indulók között ő bizonyult a legsikeresebbnek. A Bíráló Bizottság egyhangú többséggel szavazta meg őt győztesnek, így ő képviselte hazánkat New Yorkban az ENSZ-közgyűlés 74. ülésszakán, a Harmadik Bizottságban.

Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapok - 2019 PTE

Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapok - 2019 PTE

A jubiláló orvosdoktorok és az Általános Orvostudományi Kar kiemelkedő munkatársai elismerésének céljából rendezték meg idén is a pécsi orvosok ünnepi ülését.

Transzlációs Intervenciós Endoszkópos Központot adtak át a PTE-n

Transzlációs Intervenciós Endoszkópos Központot adtak át a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ I.sz Belgyógyászati Klinikán a Stay Alive projekt keretében közel 200 millió forint értékben került kialakításra egy Transzlációs Intervenciós Endoszkópos Központ.

Kutatók Éjszakája 2019 - Researcher's Night 2019

Kutatók Éjszakája 2019 - Researcher's Night 2019

Szeptember 27-én, pénteken zajlott a Kutatók Éjszakája programsorozat országszerte. A Kar szervezésében mintegy 10 helyszínen folytak a különböző programok kicsiknek és nagyoknak. Ellátogathattak klinikákra (mint a fogászati, a szívgyógyászati, sürgősségi radiológiai), kutató-, és 3D központba, UNIV gyógyszertárba és természetesen számos előadás, gyakorlat volt a Gyógyszerésztudományi, Általános Orvostudományi Karon is.

Kutatók Éjszakája 2019 - PTE

Kutatók Éjszakája 2019 - PTE

Ha szeptember utolsó hétvégéje, akkor Kutatók Éjszakája. Több, mint 10 éve rendezték meg az első kutatók éjszakája programsorozatot, amelyet az Európai Unió Bizottsága indított el.

Európai Mobilitási Hét a Pécsi Tudományegyetemen

Európai Mobilitási Hét a Pécsi Tudományegyetemen

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programhoz, amelynek célja, hogy a városokban, így Pécsett is felhívja a figyelmet a fenntartható közlekedési alternatívákra, mint a séta, kerékpározás vagy közösségi közlekedés. A program keretében a PTE Rektori Tanácsának tagjai, vagyis az egyetemi vezetők bicikliztek egyet a tanácskozás előtt, míg az Orvostudományi Kar parkolójában egy, a közösségi közlekedés részét képező csuklós buszt festettek le a hallgatók, az oktatók és a PTE gyakorló gimnáziumának diákjai.

Orientációs nap a PTE Általános Orvostudományi Karon

Orientációs nap a PTE Általános Orvostudományi Karon

Orientációs napot tartottak a PTE ÁOK-n.

Középiskolások hete 2019

Középiskolások hete 2019

2019. június 30- július 5. között kerül megrendezésre Karunkon a ,,Középiskolások hete" elnevezésű, egyhetes nyári orientációs tábor. Az eseményre 9-13. évfolyamos középiskolás diákokat vártunk, akik érdeklődnek az általános orvos-, fogorvos-, gyógyszerésztudományi képzés, valamint az orvosi biotechnológia képzés iránt.

Folytatódik a szászországi leendő orvosok képzése Pécsett

Folytatódik a szászországi leendő orvosok képzése Pécsett

A szászországi orvosok érdekképviseleti szervezete támogatásával idén végez tanulmányaival a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán az első évfolyam szászországi hallgató. A PTE ÁOK és a KVS vezetői szándéknyilatkozatot írtak alá a program folytatásáról.

Emléktáblaavatóünnepség a János utcában

Emléktáblaavatóünnepség a János utcában

A jogelőd Pécsi Orvostudományi Egyetem három professzora - Donhoffer Szilárd, Rauss Károly és Szentágothai János - emlékére avattak táblát a János utca 3. alatt.

Teddy Maci Kórház Családi Nap

Teddy Maci Kórház Családi Nap

Ismét rendeltek a "Teddy doktorok" a Teddy Maci Kórház Családi Nap keretében április 6-án, szombaton, 9:30-13:00 között, a Dr. Romhányi György Aulában. A Teddy Maci doktorok segítségével a gyerekek játszhatnak a Teddy kórházban, a Teddy műtőben, a Teddy fogászaton, és a Teddy gyógyszertárban. Mindemellett ellátogatott hozzájuk Figura Ede zenés műsorával, volt arcfestés, valamint lehetőség volt a mentő-, a tűzoltó és a rendőrautó megtekintésére is. Idén új állomásokkal készültek a Teddy Maci Családi Napra: az Anatómia Intézet közreműködésével megismerhették az emberi agyat, a Mikrobiológiai Intézet támogatásával a legapróbb élőlények világába kaphattak betekintést, volt szó az egészséges táplálkozásról, kipróbálhatták az újraélesztést, és a szokásos ambulancia és műtő mellett idén is kinyitott a Teddy Maci Patikája és Fogorvosi rendelője. Külföldi hallgatóink segítségével megtanulhatták a különböző testrészek angol és német neveit is, szóval tartalmas délelőttnek nézhettetek

Endometriózis Világnap 2019 - Pécs

Endometriózis Világnap 2019 - Pécs

Az endometriózis: - NEM rákos megbetegedés - NEM rosszindulatú megbetegedés - NEM fertőző betegség - NEM szexuális úton terjedő betegség - NEM jelenthető ki, hogy a túl vékony vagy molett nők betegsége - NEM egy rejtélyes kór megnevezése DE !!! - döntően a fiatal, termékeny életkorban lévő nőket érinti (25 és 35 év között) - a betegséget már egészen fiatal lányoknál (akár 10-12 éves kortól), illetve 35-40 év feletti nőknél is diagnosztizálták - 25-35 év közötti nők 10 százalékát, vagyis minden tizedik nőt érint ma Magyarországon - világszerte 70 millió, Magyarországon több, mint 200.000 nőt érint - a meddőség egyik vezető oka - a fájdalmas menstruációtól szenvedő nők közül minden másodiknak endometriózisa van! Lehet, hogy Te is érintett vagy? Vedd komolyan a tüneteket és kérdezz! Tüneteid vannak, komolyan is veszed, de nincs aki elhinné és segítene? Arra gyanakszol, hogy endometriózisod lehet, de már a sokadik szakorvosnál járva sincs diagnózis? Eleged van abból, hogy úgy érzed bolyo

Biokémiát oktató mobilalkalmazást fejlesztenek a PTE-n

Biokémiát oktató mobilalkalmazást fejlesztenek a PTE-n

A 2019 márciusában az Innovációs Napon megrendezett díjátadón Veres Balázs a Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet Egyetemi docense átvette a legjobb applikációért járó díjat.

Új lélegeztetőgépek a Klinikai Központban

Új lélegeztetőgépek a Klinikai Központban

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja új lélegeztetőgépekkel gazdagodott.

Hova tovább? - PTE ÁOK

Hova tovább? - PTE ÁOK

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara évek óta rendezi meg a "Hova tovább?" elnevezésű rendezvénysorozatot, mely elsődlegesen a végzős vagy a végzéshez közel álló orvostanhallgatók tájékoztatását célozza meg.

Vendégünk volt - Dr. Varga É. Júlia

Vendégünk volt - Dr. Varga É. Júlia

Pécsi díjazottak a Magyar Pszichiátriai Társaság 2019. évi Vándorgyűlésén. Dr. Varga Éva Júlia Vikár György-díjban részesült, mint az év legjobb esettanulmányának első szerzője. Ennek kapcsán beszélgettünk vele stúdiónkban.

Nyírő Gyula-díjban részesült Dr. Tényi Tamás egyetemi tanár

Nyírő Gyula-díjban részesült Dr. Tényi Tamás egyetemi tanár

Nyírő Gyula-díjban részesült Dr. Tényi Tamás egyetemi tanár a 2018-as év legjobb könyvének szerkesztéséért.

Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a PVSK

Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a PVSK

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Vasutas Sportkör. Az együttműködés a hatékony tehetséggondozást és a versenysport sportegészségügyi hátterét biztosítja.

Csúcskategóriájú ultrahang gépeket vásárolt a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Csúcskategóriájú ultrahang gépeket vásárolt a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Csúcstechnológiájú ultrahang készülékeket használhatnak az orvosok a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

23. Sziklacsont Kurzus

23. Sziklacsont Kurzus

23. alkalommal rendeztek Sziklacsont Kurzust Pécsett a fül-orr-gégészek számára.

Hatalmas érdeklődés övezte az orvosi kar nyílt napját

Hatalmas érdeklődés övezte az orvosi kar nyílt napját

A pécsi orvos- és gyógyszerészkar közösen rendezte meg idei nyílt napját, melyen interaktív programokkal várták a középiskolásokat.

Mérföldkőhöz érkezett a Pécsi orvos képzés

Mérföldkőhöz érkezett a Pécsi orvos képzés

Mérföldkőhöz érkezett a Pécsi orvos képzés, ugyanis ünnepélyes keretek között helyezték el az új elméleti tömb alapkövét.

Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülés és Doktori Oklevélátadó Ünnepség

Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülés és Doktori Oklevélátadó Ünnepség

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szerveztek idén is ünnepséget a Pécsi Tudományegyetemen.

Első Magyar Egészségügyi Szimulációs Konferencia

Első Magyar Egészségügyi Szimulációs Konferencia

Pécs adott otthont az első magyar egészségügyi szimulációs konferenciának.

Stop Mellrák!

Stop Mellrák!

Stop Mellrák! tájékoztató nap a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán

100 éves a pécsi orvos képzés

100 éves a pécsi orvos képzés

A pécsi orvosképzés fennállásának 100. évfordulóját ünnepelték az orvosdoktorok.

Kutatók Éjszakája 2018 - Researcher's Night 2018

Kutatók Éjszakája 2018 - Researcher's Night 2018

A Pécsi Tudományegyetem már 11. éve részt vesz a Kutatók Éjszakája programsorozat rendezvényein, amelyet évről évre egyre több érdeklődő látogat. Az idei évben az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Klinikai Központ és a Szentágothai János Kutatóközpont is számos, érdekes programot szervezett, hogy minden korosztály betekintést nyerhessen kutató, oktató és gyógyító munkánkba.

Fuss a Rákgyógyításért

Fuss a Rákgyógyításért

A ,,Fuss a Rákgyógyításért" című programot 10. alkalommal szervezték meg Pécsett. A nevezési díjak minden esetben pécsi egyetemi alapítványt támogattak. A 2018-as esztendőben volt a legmagasabb a részvevők száma, 2388 fő, és így a díjakból és a tombolák bevételéből 2 600 000 Ft-ot tudtak átutalni a a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány javára.

Átadták az ország harmadik Transzlációs Medicina Központját

Átadták az ország harmadik Transzlációs Medicina Központját

Tudományos együttműködés jött létre a Transzlációs Medicina Központ és a Heim Pál Gyermekkórház között. Az alábbi linken megtalálható a témáról készült összefoglaló videónk: https://youtu.be/ctdeYPpVNzY

Idén az egyetem adott otthont az Európai Orvosi Egyetemek Szervezetének legújabb konferenciájának.

Idén az egyetem adott otthont az Európai Orvosi Egyetemek Szervezetének legújabb konferenciájának.

Ahogy a konferencia üzenete is megfogalmazza, lényegi változásként szeretnék elérni, hogy gyakorlatiasabb legyen az orvosi oktatás, valamint megtanítani a hallgatóknak, hogy nem csak a szűken vett szakmájuknak az elsajátítása a feladatuk, hanem egy olyan viselkedési attitűdnek a megszerzése, amivel érzékenyen tudnak fordulni a társadalomhoz, s akár önkéntes szerepet vállalni a társadalmi problémák megoldásának segítésében.

Új eszköz segíti a gyermek onkológiai osztály munkáját

Új eszköz segíti a gyermek onkológiai osztály munkáját

Új altató munkaállomás könnyíti a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályának munkáját.

Éjszakai kutatás az egyetemen

Éjszakai kutatás az egyetemen

Immáron tizenegyedik alkalommal szervezett programokat a Kutatók Éjszakája alkalmából az egyetem.

Nyitrai Miklós az Általános Orvostudományi Kar új dékánja

Nyitrai Miklós az Általános Orvostudományi Kar új dékánja

A professzorral a karon beszélgettünk aktualitásokról és tervekről.

Beszélgetés dr. Reglődi Dóra tudományos dékánhelyettessel

Beszélgetés dr. Reglődi Dóra tudományos dékánhelyettessel

Dr. Reglődi Dóra professzor asszonyt kérte fel Dr. Nyitrai Miklós professzor az orvoskar új dékánja a tudományos dékánhelyettesi feladatok ellátásra.

Kitüntetést vehetett át dr. Botz Lajos professzor

Kitüntetést vehetett át dr. Botz Lajos professzor

Botz Lajos professzor a pécsi Klinikai Központi Gyógyszertár főgyógyszerésze, az GYTK Gyógyszerészeti Intézet igazgatója példamutató tevékenységéért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Csernus Valér professzor

Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Csernus Valér professzor

A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át Csernus Valér professzor, a pécsi orvoskar Anatómiai Intézetének egyetemi tanára pedagógusnap alkalmából.

Tudományos ülés Kollár Lajos 70. születésnapja alkalmából

Tudományos ülés Kollár Lajos 70. születésnapja alkalmából

A program során akadémiai, városi és egyetemi vezetők köszöntötték az ünnepeltet, majd munkatársak tartottak tudományos előadásokat az iskolateremtő professzor szakterületeihez kapcsolódóan.

Sportmedicina Tanszék

Sportmedicina Tanszék

Mozgásprogramok, edzésformák, az optimális formák, keretek kutatása és kidolgozása orvos, gyógytornász szemlélettel. A pécsi orvoskaron 2016 végén jött létre a Sportmedicina Tanszék, amelynek vezetője a tudományos karrierjén túl szép sportsikereket elért Dr. Mintál Tibor.

Elismerték Büki Andrást, a PTE professzorát

Elismerték Büki Andrást, a PTE professzorát

Dr. Büki András professzor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Idegsebészeti Klinikájának igazgatója vehette át április 26-án a Markusovszky Emlékplakettet Szombathelyen. Az elismerést a szombathelyi Markusovszky Kórház tudományos bizottsága ítéli oda az arra leginkább érdemes személynek minden évben.

Motivational Speech by RJ Mitte

Motivational Speech by RJ Mitte

The English-German Student Council of the University of Pecs Medical School continued the tradition started in 2014 by inviting a well-renowned speaker this year as well to give a Motivational Speech at the university. The speech "Overcoming Adversity" aimed to sensitize the future generations of physicians towards empathy and accepting diversity.

Darwin, az óriáspanda a Teddy Maci Kórházban

Darwin, az óriáspanda a Teddy Maci Kórházban

A pécsi orvostanhallgatók is évek óta egyre nagyobb sikerrel rendezik meg a Teddy Maci Kórház családi napját. Idén mi is elvittük Darwint, az óriáspandát.

Állami kitüntetésben részesült Veszprémi Béla

Állami kitüntetésben részesült Veszprémi Béla

Kiemelkedő színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Veszprémi Béla szülész-nőgyógyász, klinikai genetika szakorvos a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi docense, a prenatális diagnosztikai központ vezetője nemzeti ünnepünk alkalmából.

Ritka betegség után adták vissza hallását

Ritka betegség után adták vissza hallását

Komoly kihívást jelentő műtétet végeztek a pécsi Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán, mely során sikerült felismerni és eltávolítani egy daganatot úgy, hogy a hallásrehabilitáció sikeres lett.

3D nyomtatási kutatóközpontot avattak a Pécsi Tudományegyetemen

3D nyomtatási kutatóközpontot avattak a Pécsi Tudományegyetemen

3D nyomtatási kutatóközpontot avattak a Pécsi Tudományegyetemen, mely kiemelt szerepet játszik majd az oktatásban és a kutatásban. A központ rendkívül modern 3D-s nyomtatókkal, valamint speciális kutató- és mérőberendezésekkel rendelkezik.

International Evening / Nemzetközi Est 2018

International Evening / Nemzetközi Est 2018

Közel 5000 nemzetközi hallgató tanul már a városban, így nem csoda, hogy egyre több kultúra mutatkozik be a Nemzetközi Esten is.

Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága

Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága színteret biztosít Dél-Dunántúl tudományos életének, összefogja a szereplőket, és a társadalom fele kommunikálja tevékenységüket. A Pécsi Akadémiai Bizottság elnöke 2017. júniusától 3 évre Dr. Lénárd László akadémikus.

Dr. Szolcsányi János akadémikus 80. születésnapi ünnepsége

Dr. Szolcsányi János akadémikus 80. születésnapi ünnepsége

Dr. Szolcsányi János, a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet emeritus professzorának 80. születésnapja alkalmából rendezett ünnepi ülésen készült kisfilm.

Újabb képekkel gazdagodott az orvoskar

Újabb képekkel gazdagodott az orvoskar

Az Általános Orvostudományi Kar Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely ajándékképeiből nyílt kiállítás a kar galériájában.

Dr. Janszky József professzor a Neurológiai Klinika élén

Dr. Janszky József professzor a Neurológiai Klinika élén

Dr. Janszky József a Neurológiai Klinika új igazgatója Budapesten nőtt fel, a SOTE-n diplomázott 1993-ban. Neurológiából szakvizsgázott, és Lipótmezőn dolgozott 10 éven keresztül. Külföldön ösztöndíjasként több helyen is megfordult. Pécsre, a Neurológiai Klinikára 2004-ben érkezett. 2017-től a Klinika igazgatója.

Óriási érdeklődésnek örvendhetett a pécsi orvoskari nyíltnap

Óriási érdeklődésnek örvendhetett a pécsi orvoskari nyíltnap

A pécsi orvos- és gyógyszerészkarközösen rendezte meg idei nyílt napját, melyen interaktív programokkal várták a középiskolásokat.

Múzeumként újranyitott a patinás Szerecsen/ Sipőcz Patika

Múzeumként újranyitott a patinás Szerecsen/ Sipőcz Patika

A PTE Gyógyszerésztudományi Karának szakmai támogatásával, a Janus Pannonius Múzeum működtetésében múzeumként újranyitott a patinás Szerecsen/ Sipőcz Patika. A Zsolnay virágmintás kerámia betétlapokkal díszített, tölgyfából készült neorokokó bútorzata, a gyógyszerészeti eszközök felbecsülhetetlen értékűek. Ezt a gyógyszertörténeti gyöngyszemet, a pécsi gyógyszerészhallgatók közreműködésével mutatjuk be.

Indulhat a pécsi egyetem gigaberuházása!

Indulhat a pécsi egyetem gigaberuházása!

Aláírták azt a szerződést, melynek értelmében a cég megkezdheti az orvoskar épületének tervezését, majd felépítését az egyetem Szigeti úti telephelyén.

XLIX. Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapok

XLIX. Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapok

A jubiláló orvosdoktorok és az Általános Orvostudományi Kar kiemelkedő munkatársai elismerésének céljából rendezték meg idén is a pécsi orvosok ünnepi ülését.

3D konferencia 2017

3D konferencia 2017

Interdiszciplináris és sikeres. Több mint 500 érdeklődő, és 25 különböző cég. A III. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia a"Biomedical use of 3D Printing", azaz a 3D nyomtatás Orvosbiológiai felhasználása címet kapta, de a sokoldalú felhasználhatóságot is tükrözte. Az idén a Művészeti Kar szervezésében Design hét is kapcsolódott a rendezvényhez.

FENS Regional Meeting 2017

FENS Regional Meeting 2017

A Magyar Idegtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem által közösen szervezett FENS Regional Meeting konferenciára ezernél is többen érkeztek, köztük a Nobel-díjas Thomas Südhof, valamint a legfrissebb Agy-díjas kutató, Wolfram Schultz is.

Már vérzést imitáló bőrökön is gyakorolhatnak az egészségügyi szakemberek

Már vérzést imitáló bőrökön is gyakorolhatnak az egészségügyi szakemberek

A nyolcadik Európai Trauma Tanfolyamon a gégemetszések során cserélhető, vérzést imitáló bőrökkel dolgozhattak a résztvevők.

Európai Polgár díjat vehetett át Szilárd István

Európai Polgár díjat vehetett át Szilárd István

A pécsi orvoskar migrációs egészségügyi programjainak vezetője a kar tanévnyitó ünnepségén vehette át a kitüntetést.

Bőrgyógyászati Klinika

Bőrgyógyászati Klinika

Bőrgyógyászati Klinika igazgatóját; Gyulai Rolland professzor urat, illetve a klinikát bemutató kisfilm.

Élménytábor hallássérült gyermekeknek

Élménytábor hallássérült gyermekeknek

Idén második éve rendezték meg az Országos Cochleáris Implantációs Gyermektábort a Kis-Balatonnál.

OTDK 2017 - Orvos- és Egészségtudományi Szekció

OTDK 2017 - Orvos- és Egészségtudományi Szekció

A XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia legnépesebb szekciója 2017-ben az Orvos- és Egészségtudományi Szekció volt, mely Pécsett került megrendezésre. A konferencia 4 napja alatt az érdeklődők 530 tudományos előadást hallgathattak meg, és több, mint 800 hallgató vett részt a konferencián az ország egyetemi városaiból és a határon túlról egyaránt.

Magyar Diabetes Társaság XXV. Jubileumi Kongresszusa

Magyar Diabetes Társaság XXV. Jubileumi Kongresszusa

Az eseményen minden évben a cukorbetegség tudományos hátteréről, kezelésének lehetőségeiről, és a szövődmények megelőzéséről tudhatnak meg információkat az érdeklődők.

XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Pécsett

XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Pécsett

A 16 tudományterületi szekció közül a humán tudományi, az orvos- és egészségtudományi, valamint a művészeti és művészettudományi szekciónak a Pécsi Tudományegyetem adott otthont.

Állami kitüntetést vehetett át több pécsi egyetemi oktató

Állami kitüntetést vehetett át több pécsi egyetemi oktató

Béli Gábor, Nagy Lajos és Thomka Beáta is részesültek idén az elismerésben.

45. Medikus Kupa

45. Medikus Kupa

45. alkalommal küzd meg egymással vért izzadva, fáradságot nem ismerve a négy magyarországi orvosképző egyetem, hogy egyikőjük megszerezze a Medikus Kupát.

Teddy Maci Kórház Családi Nap

Teddy Maci Kórház Családi Nap

A gyerekek megismerkedhettek az orvosi környezettel, a vizsgálatok menetével és eszközeivel, játszhattak a Teddy Kórházban, műtőben vagy fogászaton.

Széchenyi-díjas Dóczi Tamás

Széchenyi-díjas Dóczi Tamás

Nemzeti ünnepünk március 15-e alkalmából egyetemünk számos polgára részesült magas rangú állami kitüntetésben.

Ajándék az Általános Orvostudományi Karnak

Ajándék az Általános Orvostudományi Karnak

Ajándékkal ismerte el a Belvárdgyulai Mezőgazdasági Kombinát vezetősége a PTE Általános Orvostudományi Kar munkáját.

Nemzetközi Est 2017 - előkészületek

Nemzetközi Est 2017 - előkészületek

Egy kis ízelítő az előkészületekből is. A Nemzetközi Est ételbemutatói nem valósulhattak volna meg a lelkes hallgatók napokig tartó fáradtságos munkája nélkül, amit ezúton is köszönünk!

Nemzetközi Est 2017

Nemzetközi Est 2017

A jubileumi évben a Nemzetközi Est a Nemzetközi Tavasz elnevezésű programsorozat nyitórendezvénye volt.

Nemzetközi Tavasz Pécsett

Nemzetközi Tavasz Pécsett

Az egyetemalapítás évfordulójára szervezett programsorozat részeként Nemzetközi Tavaszt tartanak Pécsett.

Fogászati Klinika

Fogászati Klinika

A Fogászati Klinika hat részlegen működik. Az egyik beavatkozási területe a fogmegtartó kezelések. Napjainkban a kezelési technikák fejlődése és a magas színvonalú fogorvos képzés lehetővé teszi, hogy azokat a fogakat is megtartsuk, amelyeket néhány évvel ezelőtt még el kellett távolítani. A klinika szakemberei a prevencióra is felhívják a figyelmet.

90 éves Mess Béla emeritus professzor

90 éves Mess Béla emeritus professzor

Az alkalomból ünnepi üléssel köszöntötték az emeritus professzort a Pécsi Tudományegyetem és az Általános Orvostudományi Kar vezetői, munkatársai.

dr. Mess Béla emeritus professzor 90. születésnapi köszöntése

dr. Mess Béla emeritus professzor 90. születésnapi köszöntése

2017. február 14-én a PTE ÁOK Anatómiai Intézete ünnepi ülést rendezett dr. Mess Béla emeritus professzor 90. születésnapja tiszteletére.

Akadémiai Ifjúsági Díjas Orsi Gergely

Akadémiai Ifjúsági Díjas Orsi Gergely

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának munkatársa az idegtudományok területén elért eredményeiért vehette át az elismerést.

Educatio 2017

Educatio 2017

Az idei Educatio Kiállításon is megtalálhatták az érdeklődők a közel 40 felsőoktatási intézmény között a PTE standját.

Gyógyszerformák - Hallgatói adás

Gyógyszerformák - Hallgatói adás

A gyógyszertechnológia a gyógyszerkészítmények előállítási, gyártási folyamatainak tana. A pécsi gyógyszerészhallgatók közreműködésével a gyógyszerformákat mutatjuk be.

Új rehabilitációs osztályt adtak át a pécsi klinikán

Új rehabilitációs osztályt adtak át a pécsi klinikán

A Reumatológiai és Immunológiai Klinika új, Korai Mozgásszervi Rehabilitációs Osztállyal bővült.

Jótékonysági Vízilabda Gála

Jótékonysági Vízilabda Gála

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, a Medikus Sportegyesület, a PVSK-Mecsek Füszért OB. I. vízilabda csapata Prof. Dr. Miseta Attila és Dr. Kemény Dénes fővédnökségével a pécsi Hullámfürdőben Jótékonysági Vízilabda Gálát szervezett 2016. október 26-án.

Kutatók éjszakája 2016

Kutatók éjszakája 2016

A Pécsi Tudományegyetem már több éve részt vesz a Kutatók Éjszakája programsorozat rendezvényein, amelyet évről évre egyre több érdeklődő látogat. Az idei évben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Szak és a Gyógyszerésztudományi Kar is számos érdekes programot szervezett, hogy minden korosztály betekintést nyerhessen a kutató és oktató munkánkba. Programjainkat az ÁOK Elméleti Tömb, a Szentágothai János Kutatóközpont és a Gyógyszerésztudományi Kar Rókus utcai épületében rendeztük, ahol közel 1600 látogatót köszönthettünk.

XLVIII. Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapok

XLVIII. Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapok

48. alkalommal tartottak ünnepi ülést a pécsi orvosok számára. A jubiláló orvosdoktorok és az Általános Orvostudományi Kar kiemelkedő munkatársai elismerésének céljából rendezték meg idén is az Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapokat.

Rangos nemzetközi elismerést vehetett át Lőrinczy Dénes

Rangos nemzetközi elismerést vehetett át Lőrinczy Dénes

Egy négyévente megrendezésre kerülő termodinamikai kongresszus díját, a Setaram Award-ot ítélték oda a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézete egyetemi tanárának.

II. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia

II. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia

A Pécsi Tudományegyetem idén is a 3D technológiák aktuális kérdéseinek megvitatása céljából rendezte meg az egyre népszerűbb eseményt.

Pécsett járt a dél-koreai Dankook Egyetem tánckara

Pécsett járt a dél-koreai Dankook Egyetem tánckara

Huszonöt táncos, színpompás kosztümökben mutatja be távol-keleti ország békeszeretetét, a sámánszertartások hangulatát, és a női lélek táncművészet nyelvén kifejező érzelmeit.

Új készülék segíti az orvosokat a daganatos megbetegedések időbeni felismerésében

Új készülék segíti az orvosokat a daganatos megbetegedések időbeni felismerésében

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja pályázati úton jutott hozzá a negyedmilliárdos PET/CT készülékhez.

Magyar Élettani Társaság LXXX. vándorgyűlése Pécsett

Magyar Élettani Társaság LXXX. vándorgyűlése Pécsett

A szakmai és kulturális programokban gazdag konferenciának köszönhetően három napra Pécs vált az élettudományok fővárosává.

Vermes István professzor emlékére rendeztek konferenciát

Vermes István professzor emlékére rendeztek konferenciát

Az Egészségtudományi Karon emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt professzorról

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Molnár Dénes

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Molnár Dénes

A Pécsi Tudományegyetem professzora az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.

Ritka világnap 2016 Pécs

Ritka világnap 2016 Pécs

A betegek hangja - Beszélj te is a ritka betegségekről!

Zászlók jelzik a hallgatók nemzeti sokszínűségét az orvoskar könyvtárában

Zászlók jelzik a hallgatók nemzeti sokszínűségét az orvoskar könyvtárában

70 zászló került kiállításra az Orvosi és Élettudományi Szakkönyvtár olvasótermében, a békés egymás mellett élés szimbólumaként.

Orsós Zsuzsával az MTA első cigány doktori ösztöndíjasával beszélgettünk

Orsós Zsuzsával az MTA első cigány doktori ösztöndíjasával beszélgettünk

Orsós Zsuzsával, egyetemünk adjunktusával, az MTA első cigány doktori ösztöndíjasával beszélgettünk életéről, munkásságáról

Halálukban is a tudományt segítették

Halálukban is a tudományt segítették

Az Anatómiai Intézet ünnepélyes keretek között emlékezett meg azokról, akik testük felajánlásával segítették a korszerű anatómiaoktatást.

Kiállítás a Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely alkotóinak közös munkáiból

Kiállítás a Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely alkotóinak közös munkáiból

A Dr. Pandur József által vezetett műhely tagjai az egyetem különböző karainak dolgozói.

XLVII. Egyetemi Orvosnapok

XLVII. Egyetemi Orvosnapok

Az orvosképzés hagyományos ünnepségét Boros Misi műsora nyitotta meg.

Pécs City Karnevál 2015

Pécs City Karnevál 2015

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói is nagy számban megjelentek a rendezvényen, és természetessen az egyetem mint szervező is aktívan részt vett.

Cukorbetegség - akár milliókon is segíthet az új gyógyszer

Cukorbetegség - akár milliókon is segíthet az új gyógyszer

A PTE ÁOK II. sz. Belgyógyászati Klinika gyógyszert állíthat elő a kettes típusú cukorbetegség kezelésére.

Beszélgetés az Idegtudományi Centrum munkatársaival

Beszélgetés az Idegtudományi Centrum munkatársaival

Stúdiónk vendégei Ábrahám István elnök és Helyes Zsuzsanna irányítótestületi tag, a Szentágothai János Kutatóközpont Idegtudományi Centrum munkatársai.

A PTE ÁOK Beck Soma Könyvtárának névtáblaavató ünnepsége

A PTE ÁOK Beck Soma Könyvtárának névtáblaavató ünnepsége

Dr. Cseplák György, Dr. Schneider Imre és Dr. Faust Fülöp a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Bőr-, Nemikórtani és Onkodertatológiai Klinikájának története című könyv ismertetője is az ünnepség része volt.

Maczkó Péter a PTE diákja az év három legjobb gyógyszerészhallgatója között

Maczkó Péter a PTE diákja az év három legjobb gyógyszerészhallgatója között

A krónikus degeneratív mozgásszervi betegségek témakörében kellett remekelniük a versenyzőknek az ötödik Év Gyógyszerészhallgatója Versenyen.

Életet mentett a tüdőszűrő applikáció

Életet mentett a tüdőszűrő applikáció

Mindenkinek figyelmébe ajánljuk a PTE Mellkassebészeti Osztály és a Bioanalitikai Intézet közreműködésével elkészült mobil tüdőszűrő applikációt, mely a világon egyedülállóan mobileszközök segítségével tesz lehetővé tüdődaganat rizikó felmérést.

IV. Teddy Maci Családi Nap

IV. Teddy Maci Családi Nap

A Teddy Maci doktorok segítségével játszhattak a gyerekek a Teddy kórházban, Teddy műtőben, Teddy fogászaton.

International Evening 2015

International Evening 2015

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Estjére idén is a világ legkülönbözőbb ízei, a sokszínű produkciók és a remek hangulat voltak jellemzők.

Az orvosképzésben működik együtt a PTE Indonéziával

Az orvosképzésben működik együtt a PTE Indonéziával

Az Indonéz Magán Orvosi Egyetemek Szövetségének tagegyetemeivel kötött együttműködési megállapodást a PTE Általános Orvostudományi és Egészségtudományi Kara.

Magyar Ápolók Napja Pécsett

Magyar Ápolók Napja Pécsett

Baranya megyében elsőként rendezték meg az ápolókat ünneplő összejövetelt.

Kommunikációs kurzus indult a pécsi orvoskaron

Kommunikációs kurzus indult a pécsi orvoskaron

Az eredményesebb orvos-beteg kapcsolat kialakítása a célja a kommunikációs készségeket fejlesztő tréningnek.

,,A nyaki blokk disszekciók klinikuma

,,A nyaki blokk disszekciók klinikuma" kurzusprogram a Pécsi Tudományegyetemen

A ,,Munkácsy Utcai Esték" keretein belül került megrendezésre a kurzusprogram a Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika által.

XIX. Egyetemi Bál a PTE-n

XIX. Egyetemi Bál a PTE-n

A Valentin napi hangulatban megszervezett bálon Pál Dénes is fellépett.

Nyílt Nap - TV2 híradó

Nyílt Nap - TV2 híradó

Szerepelt a híradóban Karunk felvételizőknek szóló Nyílt napja

Új, rendkívül modern műtéti eljárás a pécsi idegklinikán

Új, rendkívül modern műtéti eljárás a pécsi idegklinikán

(Figyelem! A videó egyes képsorai nyugalom megzavarására alkalmasak lehetnek!) A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Idegsebészeti Klinikáján nyílik lehetőség arra, hogy a létfontosságú agytörzsi központokban, valamint a gerincvelőben vagy környezetében elhelyezkedő daganatos és más elváltozások eltávolítása a korábbiaknál is hatékonyabban történjen egy új fajta műtéti eljárásnak köszönhetően.

Dr. Buzsáki György - Emlékeztek? Hadd magyarázzam meg hogyan.

Dr. Buzsáki György - Emlékeztek? Hadd magyarázzam meg hogyan.

2014. október 18-án Dr. Buzsáki György egyetemi tanár tartott előadást Emlékeztek? Hadd magyarázzam meg hogyan címmel a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

Rózsaszín séta Pécsett

Rózsaszín séta Pécsett

4. alkalommal rendezett rózsaszín sétát Pécsett a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete melyet az Általános Orvostudományi Kar és az Avon Cosmetics Kft. is támogatott.

Karácsonyi álom jelnyelven

Karácsonyi álom jelnyelven

2013.12.20 A PTE-ÁOK Vöröskeresztes Alapszervezet kezdeményezésére speciális orvosi jelnyelvi tanfolyam indult Egyetemünkön. A videó meglepetésként szolgált a hagyományosan megrendezésre kerülő Adventi koncerten.

I. TDK börze

I. TDK börze

2012.09.27

46. Orvosnapok Dr. Buzsáki György előadásával

46. Orvosnapok Dr. Buzsáki György előadásával

Ünnepi ülést rendeztek a 46. Egyetemi Orvosnapok alkalmából. A rendezvényen arany, gyémánt és rubin díszokleveleket valamint emlékérmeket vehettek át volt és jelenlegi oktatók, kutatók. A kétnapos rendezvényen végzett évfolyamok képviselőinek tudományos előadásai is elhangzottak. A New Yorkban élő neves agykutató Buzsáki György az emlékezetről beszélt a nagyérdemű előtt.

Orvosisok a mellrák ellen

Orvosisok a mellrák ellen

Összefogás az emlőrák ellen - legyen tánc! :) A Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatóinak és orvosi biotechnológus hallgatóinak közreműködésével készült videoklip. Készítette a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete, a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete az Universitas TV támogatásával.

International Evening 2014

International Evening 2014

2014.04.05 - (Pécs TV)

Videófal: hallgatóink

Karunk hallgatói beszélnek egyetemi tapasztalataikról, a hallgatói életről.

 

A videókkal kapcsolatos kérdéseket, megjegyzéseket a videofal@aok.pte.hu címen várjuk.
A hallgatónk vagy? Légy része Te is a videófalnak! Jelentkezz a videofal@aok.pte.hu email címen.

Videófal: kutatóink

Kutatói portrék - Dr. Bellyei Szabolcs: Humán daganatokban termelődő fehérjék
Kutatói portrék - Dr. Bellyei Szabolcs: Humán daganatokban termelődő fehérjék
Kutatói portrék - Dr. Reglődi Dóra: Sejtvédelem
Kutatói portrék - Dr. Reglődi Dóra: Sejtvédelem
Kutatói portrék - Dr. Tapodi Antal: Lehetséges új tumormarkerek vizsgálata
Kutatói portrék - Dr. Tapodi Antal: Lehetséges új tumormarkerek vizsgálata
Kutatói portrék - Dr. Váncsodi József: Porckutatás
Kutatói portrék - Dr. Váncsodi József: Porckutatás
Kutatói portrék - Dr. Ács Péter: Sclerosis multiplex
Kutatói portrék - Dr. Ács Péter: Sclerosis multiplex
Kutatói portrék - Dr. Ágocs Attila: Vízoldható karotinoidok
Kutatói portrék - Dr. Ágocs Attila: Vízoldható karotinoidok
Kutatói portrék - Dr. Bencze Bálint: A természetes szájvíz
Kutatói portrék - Dr. Bencze Bálint: A természetes szájvíz
Kutatói portrék - Dr. Bugyi Beáta: Fehérje biofizika-biokémia
Kutatói portrék - Dr. Bugyi Beáta: Fehérje biofizika-biokémia
Kutatói portrék - Dr. Garami András: Kapszaicin receptor szerepe az energiaegyensúlyban
Kutatói portrék - Dr. Garami András: Kapszaicin receptor szerepe az energiaegyensúlyban
Kutatói portrék - Dr. Gaszner Balázs: A hangulatzavarok megbízható állatmodelljeinek nyomában
Kutatói portrék - Dr. Gaszner Balázs: A hangulatzavarok megbízható állatmodelljeinek nyomában
Kutatói portrék - Dr. Helyes Zsuzsanna: Gyulladás és fájdalom
Kutatói portrék - Dr. Helyes Zsuzsanna: Gyulladás és fájdalom
Kutatói portrék - Dr. Jancsó Gábor: Kísérletes sebészeti eljárások kutatása
Kutatói portrék - Dr. Jancsó Gábor: Kísérletes sebészeti eljárások kutatása
Kutatói portrék - Dr. Kvell Krisztián: Az immunrendszer öregedésének kutatása
Kutatói portrék - Dr. Kvell Krisztián: Az immunrendszer öregedésének kutatása
Kutatói portrék - Dr. Márk László: Képalkotás tömegspektrometriával
Kutatói portrék - Dr. Márk László: Képalkotás tömegspektrometriával
Kutatói portrék - Dr. Peti Mihály Attila: Biológiai jelentőségű molekulák vizsgálatai
Kutatói portrék - Dr. Peti Mihály Attila: Biológiai jelentőségű molekulák vizsgálatai
Kutatói portrék - Dr. Sarlós Donát Péter: Immunológia és urológia határterületei
Kutatói portrék - Dr. Sarlós Donát Péter: Immunológia és urológia határterületei
Kutatói portrék - Dr. Schwarcz Attila: MRI alkalmazása az agykutatásban
Kutatói portrék - Dr. Schwarcz Attila: MRI alkalmazása az agykutatásban
Kutatói portrék - Dr. Tamás Andrea: PACAP hatásának vizsgálata fülben
Kutatói portrék - Dr. Tamás Andrea: PACAP hatásának vizsgálata fülben
Kutatói portrék - Dr. Vajda Péter: Húgyhólyag megnagyobbítás gyermekkorban
Kutatói portrék - Dr. Vajda Péter: Húgyhólyag megnagyobbítás gyermekkorban
Kutatói portrék - Dr. Várnagy Ákos: Mesterséges megtermékenyítés
Kutatói portrék - Dr. Várnagy Ákos: Mesterséges megtermékenyítés
Kutatói portrék - Dr. Veres Balázs: Gyulladásos folyamatok molekuláris vizsgálata
Kutatói portrék - Dr. Veres Balázs: Gyulladásos folyamatok molekuláris vizsgálata

 

Készült a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0016 - Tudománykommunikáció a Z generációnak projekt keretében.
www.zgeneracio.hu

Az Egészség Kapujában

Immunológiai Intézetről, az immunológiáról
Immunológiai Intézetről, az immunológiáról
Az Egészség Kapujában - Teddy Maci Kórház
Az Egészség Kapujában - Teddy Maci Kórház
Az Egészség Kapujában: Dr. Grunda Miklós az év gyógyszerésze 2016
Az Egészség Kapujában: Dr. Grunda Miklós az év gyógyszerésze 2016
II. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia
II. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia
Az Egészség Kapujában: Dr. Szántó Zalán
Az Egészség Kapujában: Dr. Szántó Zalán
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Büki András
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Büki András
Az Egészség Kapujában a mozgás
Az Egészség Kapujában a mozgás
Az Egészség Kapujában - Dr. Maróti Péter
Az Egészség Kapujában - Dr. Maróti Péter
Portrék a Farmakológiai Intézet vezetőivel
Portrék a Farmakológiai Intézet vezetőivel
Az Egészség Kapujában: I. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia
Az Egészség Kapujában: I. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferencia
Az Egészség Kapujában: Anatómiai Intézet
Az Egészség Kapujában: Anatómiai Intézet
Az Egészség Kapujában: International Evening 2015
Az Egészség Kapujában: International Evening 2015
Az Egészség Kapujában: Dr. Pamer Zsuzsanna
Az Egészség Kapujában: Dr. Pamer Zsuzsanna
Az Egészség Kapujában: Dr. Vámhidy László
Az Egészség Kapujában: Dr. Vámhidy László
Az Egészség Kapujában: Dr. Meskó Sarolta
Az Egészség Kapujában: Dr. Meskó Sarolta
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Ember István
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Ember István
Az Egészség Kapujában: Samsung együttműködés
Az Egészség Kapujában: Samsung együttműködés
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Molnár Dénes - Alapítványok a Gyermekklinikán
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Molnár Dénes - Alapítványok a Gyermekklinikán
Az Egészség Kapujában: Kertszépítő Piknik a Szül. és Nőgyógyászati Klinikán
Az Egészség Kapujában: Kertszépítő Piknik a Szül. és Nőgyógyászati Klinikán
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Reglődi Dóra
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Reglődi Dóra
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Bellyei Árpád
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Bellyei Árpád
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Nagy Judit
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Nagy Judit
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Than Péter
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Than Péter
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Wittmann István
Az Egészség Kapujában: Prof. Dr. Wittmann István
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Schlégl Ádám
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Schlégl Ádám
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Mosztbacher Dóra
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Mosztbacher Dóra
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Jüngling Adél
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Jüngling Adél
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Fülöp Balázs
Az egészség kapujában - PTE ÁOK portrék - Fülöp Balázs

Bemutatkozó kisfilm